Gezelligheid
in hartje Tzum

Kamperen aan het water

Onze camping is landelijk gelegen in een prachtig open agrarisch gebied en is geschikt voor caravans, vouwwagens en tenten. De camping beschikt over 25 plaatsen, verdeeld over 2 velden. Alle plaatsen hebben een 6 ampère stroomaansluiting. Het eerste veld bevat speelgelegenheid voor kinderen. Veld twee is aan het water waar u geniet van uitgestrekte grasvelden, weidevogels, grazende koeien en ’s avonds van een fraaie zonsondergang. Ook het leven in, op en aan de rand van het water blijft u boeien. De plaatsen grenzen aan vis- en vaarwater. Er is een beperkt aantal plaatsen grenzend aan het water. Heeft u voorkeur voor een plaats aan het water, geef dit dan meteen door bij uw reservering. Campers zijn niet toegestaan.

Voor de kinderen

Onze camping is een gemoedelijke familiecamping en zeer geschikt voor ouders met jonge kinderen. Voor de jonge ouders die graag het zicht op hun kinderen houden, hebben wij op het hoofdveld de speelgelegenheid in het midden geplaatst. De campingplaatsen zijn rondom de trampoline en andere toestellen gepositioneerd, zodat er altijd zicht is op de kinderen. De trampoline is voor alle kinderen dé ontmoetingsplek tijdens hun vakantie.

Kinderen vermaken zich ook uitstekend in het water, op het speeltoestel, de pingpongtafel,  in de zandbak of met de kano’s. Ook zijn er skelters aanwezig. Kortom alles is aanwezig voor een gezinsvakantie! In de recreatieruimte is een kleine bibliotheek, speelgoed en teken- en knutselmateriaal voor kleine kinderen.

Een bezoekje aan de dieren kan natuurlijk niet overgeslagen worden. Er zijn koeien, paarden, katten en een hond Wytse.
Bij mooi weer wordt er volop gespeeld in en rondom het water met kano’s en opblaasbare rubberbootjes. Het is ook mogelijk een vaartocht te maken.

Heeft u geen boot, dan kunt u deze huren bij Anneke's Theetuin in Hitzum (4 km afstand) of Ouwe Seun in Harlingen (10 km).

In alle rust

Voor de liefhebber die vrij wil staan en volledig wil genieten van de rust, ruimte en natuur hebben wij een beperkt aantal plaatsen beschikbaar aan de rand van de camping.

Hier komt u echt tot rust! Prachtige vergezichten vanuit uw tent of caravan en direct aan rustig vis- en vaarwater. De campingplaatsen zijn voorzien van elektra indien u dit nodig heeft.

Voorzieningen

Recreatieruimte / Receptie
In het Bûthús is de receptie en de recreatieruimte gevestigd. Voor de kinderen zijn hier speelgoed, leesboeken en diverse spellen aanwezig. Tevens is er een bibliotheek waar u uw oude boeken mag achterlaten. Door het vele wisselen van boeken, varieert het aanbod altijd.

Ook beschikbaar:
  • kaarten fietsroutenetwerk Noardwest Fryslân
  • informatie over omgeving
  • divers foldermateriaal
  • fiets- en wandelroutes

Sanitair

Het toiletgebouw bestaat uit drie douches (gratis), drie toiletten (toiletpapier aanwezig) en in het midden een keukengedeelte. U kunt gratis gebruik maken van koel/vriescombinatie, magnetron en centrifuge. Voor het gebruik van de wasmachine of droger betaalt € 6,00.  Op onze camping is een aparte uitstortplaats voor chemische toiletten aanwezig. Daarnaast staan er containers voor afval, GFT, glas en oud papier.

En natuurlijk dieren...

Vee, ons lust en leven
In 2001 is het bedrijf overgegaan van vader op zoon. Nadat wij, Easge en Simone, 9 jaar met hart en ziel koeien hebben gemolken, hebben wij in 2009 helaas moeten besluiten om hiermee te stoppen. Het was ons wel duidelijk dat wij niet zonder koeien wilden en konden. Daarom hebben wij naast de camping een jongveebedrijf met circa zestig koeien. Als het gras op de camping wordt gemaaid, zul je hen vast en zeker horen loeien. Als ze de maaimachine horen, weten ze dat er pas gemaaid gras gegeten mag worden! Je mag trouwens gerust een kijkje nemen in de stal samen met je ouders.

Naas het jongvee hebben wij Friese paarden, een hangbuikzwijn, katten, kippen, konijnen en 1 hond. Berucht is ons hangbuikzwijn Klaas, dol op eten en luieren. Graag eet hij al het groenafval en brood. Verder lopen er nog 2 honden, 2 katten, konijnen en kippen. Zij houden ervan geknuffeld te worden!

Kortom, voor elk wat wils!
Wij vinden het fijn over ons boerenleven te praten, dus heb je vragen, stel ze gerust! In het voorjaar maakt boer Easge graag een wandeling met campinggasten door de landerijen om de weidevogels te bewonderen.
Blijf óók op de hoogte

Contact

Boerencamping Ny Herema
Simone en Easge Wijnstra
Franekerweg 30, 8804 NA Tzum

  info@boerencamping-nyherema.nl
  06-20990468 (Easge)
  06-36304410 (Simone)

Aangesloten bijOpeningstijden
Alle dagen van 08.00 - 17.00 uur
De camping is geopend van 1 april tot 1 oktober

Bekijk ons ook op Zoover

Gratis WiFi
2024 Boerencamping Ny Herema - Tzum
Website en vormgeving:
NU RESERVEREN